74300408_2442223775991022_45341743828592

O meni

Marija Taraš  aka  Tarashowa

Kao djevojčica maštala o tome kako ću jednog dana imati svoju knjižaru u kojoj ću podignuti šator, sav od svjetala i jastuka, ispunjen pticama i keksima, u koji bi dolazila sva djeca iz susjedstva da im čitam priče u kišna popodneva. 

U međuvremenu sam odrasla, i sama postala mama malog čopora djece iz susjedstva, a od one djevojčice ostala je navika da do kasno u noć mašta i čita, a povremeno i piše vlastite pjesme i priče.  Nekada 2014. godine sam odlučila podijeliti svoj piskaranja sa svijetom i tako je nastao osobni blog imena "Tarashowa". Kako bi moja stara ljubav prema knjigama tu i tamo isplivala na blogu, ispalo je da nas ima više koji rado uranjamo u svijet knjiga pa sam odlučila (spasiti sebe i njih) ubaciti pokoji utisak meni dragih naslova. Naći će se tu i klasika i noviteta, domaćih i stranih autora, možda ne baš krimića i SF-a, ali svakako puno lijepih priča koje hrane dušu i um malih i velikih čitatelja.

A šator? Pa, nije baš u pravoj knjižari i nema baš ptica, ali ima cvrkuta, ima jastuka i knjiga. Diže se na sred dnevnog boravka, od starih zavjesa i štipalica, na podu su gotovo uvijek mrvice keksa. U njemu su djeca. I jedna velika djevojčica koja je voljela čitati priče za laku noć.